Obama luptă împotriva fumatului

140

Preşedintele american Barack Obama şi-a încurajat compatrioţii să renunţe la viciul fumatului. Liderul de la Casa Albă apare într-un clip în care atrage atenţia asupra pericolelor la care se expun consumatorii de tutun.

Fost fumător, preşedintele Obama s-a alăturat campaniei Asociaţiei Americane pentru Cancer în lupta împotriva tabagismului, informează globalpost.com.

„Tutunul reprezintă principala cauză a deceselor premature în ţara noastră. (…) Este greu să te laşi de fumat. Credeţi-mă, ştiu!", a declarat Obama în mesajul video transmis cu scopul de a ajuta cele 46 de milioane de fumători americani să renunţe la acest viciu.

În luna august a acestui an, mai multe companii de tutun, printre care Reynolds Tobacco Co şi Lorillard Tobacco Co, au dat în judecată asociaţia Food and Drug Administration şi au cerut blocarea pictogramelor de avertizare de pe pachetele de ţigări, invocând dreptul lor la libera exprimare. Atractivitatea pachetelor a scăzut considerabil după inscripţionarea lor cu imagini şi mesaje care nu îi lasă indiferenţi pe consumatori, notează Reuters.

În legătură cu aceasta, preşedintele american a declarat că „unele companii nu doresc ca oamenii să fie conştienţi de consecinţele produselor pe care ei le comercializează, însă acest lucru nu este surprinzător întrucât toţi ştim că lupta împotriva fumatului nu este şi nu va fi una uşoară".

(Foto: Dreamstime)