Obama proclamă Iunie ca fiind luna persoanelor gay

162

În cursul zilei de marţi 31 mai, președintele american a emis o declaraţie prin care luna iunie este recunoscută ca luna persoanelor LGBT (gay, lesbian, bisexual, transgender).

În textul proclamaţiei se arată că „Istoria comunităţii LGBT este istoria părinţilor și a fiilor noștri, a mamelor și a fiicelor noastre, a prietenilor și vecinilor noștri care merg mai departe în demersul de a face din ţara noastră o Uniune și mai desăvârșită. Este istoria unei lupte de a împlini marea făgăduinţă americană conform căreia toţi oamenii pot trăi cu demnitate și echitate sub aceeași lege."  Obama a reamintit și că este pentru prima oară, în istoria SUA când, în mandatul său, militarii americani gay își pot servi liber ţara. Obama a făcut lucrul acesta în fiecare an petrecut la Casa Albă. Primul președinte care a emis o astfel de declaraţie a fost Bill Clinton în anul 1999. În proclamaţia sa președintele a vorbit și despre cea de-a 30-a aniversare a descoperirii SIDA, provocându-i pe LGBT să se relanseze în lupta pentru conștientizarea riscurilor acestei boli.

„În detrimentul familiei, președintele Obama continuă să susţină un stil de viaţă homosexual prin proclamarea aceasta, an de an", spune Ashley Horne, analist politic al organizaţiei Focus on the Family. „E clar că o prioritate centrală a acestei administraţii este aceea de a susţine homosexualitatea în cultura noastră. Nu suntem surprinși de acţiunile președintelui, ci doar le vedem ca pe un nou pas pe care îl face în redefinirea unei căsătorii în afara celei dintre un bărbat și o femeie."

Conform unui studiu recent al facultăţii de drept din cadrul Universităţii California aproximativ 9 milioane de americani se identifică ca fiind LGBT. Mai multe organizaţii creștine și asociaţii pro-familie au denunţat aceste estimări afirmând că statisticile sunt exagerate și neadevărate. Recent Focus on the Family a susţinut că America pierde războiul contra gay, în special în rândul tinerei generaţii și în urma implicării excesive a mass-media care promovează acest stil de viaţă. Conform unor sondaje Gallup, 56% dintre americani cred că relaţiile gay sunt acceptabile moral, iar 40% cred că persoanele gay se nasc cu această orientare sexuală. În plus, un record al acestui an, 64% dintre americani spun că relaţiile între adulţi gay ar trebui să fie legalizate.