Obama se roagă în fiecare seară

673

Preşedintele american Barack Obama a declarat că se roagă în fiecare seară şi că citeşte din Biblie. „Nu doar Michelle şi cu mine am avut de câştigat de pe urma vieţii noastre de rugăciune ci, cred eu, şi fetele noastre au câştigat", a declarat Obama într-un interviu acordat lui Barbara Walters.

„Spunem o rugăciune de mulţumire înainte de a servi cina, în fiecare seară. Ne rugăm pe rând”, a mai precizat preşedintele SUA. „La final, ne exprimăm întotdeauna speranţa că vom trăi mult şi sănătoşi”, a adăugat şi prima doamnă Michelle Obama.

Obama a accentuat faptul că citeşte Biblia şi a declarat că internetul este responsabil pentru faptul că numeroşi americani cred că el nu este creştin.

„Am o grămadă de probleme de rezolvat şi am nevoie de călăuzire permanentă”, a declarat Obama, anterior, într-un interviu acordat pentru ABC News.

Rugăciunea a fost întotdeauna un element important în istoria SUA, a afirmat preşedintele american cu ocazia proclamării zilei de 6 mai 2010 ca Zi Naţională de Rugăciune . „În această zi, să Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru numeroasele Sale binecuvântări pe care le-a dat poporului nostru.” De asemenea, Obama i-a încurajat pe cetăţenii americani „să se roage sau, dacă nu, să mulţumească, conform propriei credinţe şi conştiinţe, pentru numeroasele noastre libertăţi şi binecuvântări. Îi invit pe toţi oamenii credinţei să mi se alăture în a-I cere lui Dumnezeu călăuzire continuă, har şi protecţie în faţa provocărilor care stau în faţa noastră”, conform whitehouse.gov.

Preşedintele SUA l-a vizitat pe renumitul evanghelist Billy Graham, în aprilie a.c., la reşedinţa acestuia din Montreal. Cei doi s-au rugat împreună . Billy Graham s-a rugat pentru poporul american şi pentru ca Dumnezeu să îl ajute pe Barack Obama să ia cele mai înţelepte decizii. Obama s-a rugat, la rândul său, şi i-a mulţumit lui Dumnezeu pentru viaţa evanghelistului în vârstă de 91 de ani, notează washingtontimes.com.

Christos este sursa puterii mele , a afirmat Obama pe vremea când era candidat la preşedinţia Statelor Unite.

Preşedintele Obama a fost criticat în repetate rânduri cu privire la credinţa sa. Unu din 5 americani au declarat că sunt convinşi că Obama nu este creştin, ci musulman, conform unui sondaj ale cărui rezultate au fost făcute publice în luna august a.c., notează thehill.com.