Obama va publica o carte pentru copii

63

"Despre tine cânt" este titlul cărţii cu povestiri pentru copii pe care preşedintele american Barack Obama urmează să o publice pe 16 noiembrie, informează Associated Press.

    "Despre tine cânt" este titlul cărţii cu povestiri inspiratoare pentru copii pe care preşedintele american Barack Obama urmează să o publice pe 16 noiembrie, informează Associated Press.

    Cartea lui Obama va avea 40 de pagini ilustrate, un tiraj de 500.000 de exemplare şi va costa 17,99 dolari. Preşedintele va dona profitul rezultat din drepturile sale de autor unui "fond de burse pentru copiii soldaţilor care au decedat sau au rămas invalizi servind naţiunea," arată un comunicat al casei de editură care urmează să publice cartea.

 

   "Despre tine cânt: o scrisoare către fiicele mele" este un tribut adus către 13 pionieri americani, de la primul preşedinte, George Washington, la jucătorul de baseball Jackie Robinson şi artista Georgia O'Keeffe.

     Barack Obama nu este primul preşedinte care a scris pentru cei mici. "Povestiri cu eroi din istoria americană" este titlul cărţii publicate de Theodor Roosevelt, în colaborare cu Henry Cabot Lodge, în 1895.

    Aceasta este ce-a de-a treia carte scrisă de preşedinte, după "Visuri de la tatăl meu" şi "Îndrăzneala de a spera".