Reformă istorică în domeniul asigurărilor de sănătate

80

După mai multe luni de negocieri aprinse în Congresul american, Camera Reprezentanţilor a adoptat duminică reforma sistemului de asigurări de sănătate care va permite unui număr de 32 de milioane de americani fără asigurare de sănătate să poată beneficia de asistenţă medicală.

    Cele 219 voturi în favoarea adoptării reformei asigurărilor în domeniul sănătăţii i-au conferit lui Barack Obama o victorie legislativă majoră, transmite Mediafax.

    Legea are ca ţintă asigurarea în caz de boală a 90% dintre americanii de până la 65 de ani. Sistemul public Medicare oferă deja asigurări celor cu vârste peste 65 de ani.    Companiile de asigurări nu vor mai avea dreptul să refuze asigurarea persoanelor îmbolnăvite anterior momentului de semnare a asigurării.    Reforma are un buget calculat pe zece ani de 940 de miliarde de dolari, însă va permite totodată reducerea deficitului bugetar cu 138 de miliarde de dolari în perioada menţionată. Măsura de adoptare a reformei reprezintă cea mai mare expansiune a sistemului federal pentru sănătate de la lansarea programelor Medicare și Medicaid, acum 40 de ani, informează CNN.