Video: Chuck Norris transmite un mesaj electoral evanghelicilor

122

„Dacă președintele Barack Obama va fi reales, America se va confrunta cu 1.000 de ani de întuneric", este mesajul pe care actorul Chuck Norris și soţia lui, Gena, au dorit să îl transmită electoratului american, prin intermediul unui videoclip lansat la sfârșitul săptămânii.

Mesajul cu ecou apocaliptic avertizează că America „se află pe marginea unei prăpastii" și că riscă „să fie pierdută pentru totdeauna" dacă alegătorii „nu schimbă direcţia către care se îndreaptă ţara".

Actorul și soţia lui explică în videoclip că președintele Obama a câștigat alegerile din 2008, la o diferenţă de 10 milioane de voturi de contracandidatul său JOhn McCain, fiindcă peste 30 de milioane de creștini evanghelici nu au mers să voteze. Cei doi fac așadar apel la responsabilizarea electoratului creștin, referindu-se și la cuvintele președintelui Ronald Reagan, care spunea că americanii se află, în fiecare moment, „la o generaţie distanţă de dispariţia libertăţii". „Libertatea nu e ceva care se transmite prin legături de sânge," subliniază Norris, „ci este ceva pentru care trebuie să luptăm."

Aceasta nu este prima ocazie în care actorul cunoscut pentru rolurile sale în filme de acţiune dorește să direcţioneze voturile creștinilor evanghelici împotriva lui Obama. Într-un editorial scris pentru publicaţia conservatoare Human Events, Norris spune că Fecioara Maria ar fi avortat dacă programul Obamacare ar fi fost instituit pe vremea aceea și că astfel cursul istoriei omenirii ar fi fost cu totul altul.