SUA au mai puţini bani cash decât Apple

65

Cele mai recente rezultate financiare ale Apple arată că rezervele sale sunt de 76,4 miliarde de dolari, scrie BBC. Prin comparaţie rezervele de bani gheaţă ale trezoreriei SUA adună doar 73,7 miliarde de dolari.

La ora actuală Statele Unite ale Americii cheltuiesc lunar cu aproximativ 200 de miliarde de dolari mai mult decât reușesc să colecteze. În același timp Apple face profit trimestrial. Venitul net pe ultimele trei luni a fost cu 125% mai mult decât anul trecut, la 7,31 miliarde de dolari. Brett Ryan, analist pe Wall Street, recunoaște însă că „nivelul rezervelor din trezoreria americană este permanent fluctuant. Urcă o zi, coboară în alta. Însă oamenii sunt tensionaţi pentru că ne apropiem de data limită de 2 august. Nu am ajuns la niciun acord iar pieţele nu sunt prea calme."

Ce va face Apple cu banii este întrebarea la care mulţi observatori răspund simplu: va aștepta momentul ideal pentru achiziţia altor companii sau pentru securizarea unor patente tehnologice. Ce va face SUA? Astăzi, după o prelungire cu 12 ore faţă de ora limită a mizeului nopţii, se preconizează votul final al legiuitorilor americani pentru a mări plafonul de îndatorare a Americii. Pe 2 august este data limită anunţată la care SUA ar intra în incapacitate de plată.