Statul brazilian Pará declară 22 octombrie „Ziua Adventistă”

265

Statul nord-brazilian Pará a aprobat o iniţiativă legislativă prin care ziua de 22 octombrie a fost declarată o zi anuală de sărbătorire a prezenţei adventiste în acel stat. Legea, care a fost aprobată prin semnătură de guvernatorul de stat Simão Jatene, a fost publicată în Monitorul Oficial pe 16 octombrie, la timp pentru ca prima celebrare a sărbătorii să aibă loc chiar anul acesta.

Propunerea legislativă a fost înaintată de reprezentantul de stat Jacques Neves și a fost aprobată în unanimitate de Adunarea Legislativă s statului Pará. „Legea recunoaște astfel impactul pe care comunitatea adventistă îl are asupra societăţii prin serviciul în folosul acesteia, precum și prin cultura adventistă, care are o valoare morală pentru societate”, a precizat Neves, citat de Adventist Review.

Pará a devenit al doilea stat brazilian care declară data de 22 octombrie „Ziua Adventistă”, după ce anul trecut statul Sao Paulo, cel mai dens populat din Brazilia, a emis o lege similară.

Președintele Bisericii Adventiste Braziliene din statele Pará, Amapá și Maranhão, Leonino Santiago, a declarat că decretul este o confirmare a contribuţiei adventiștilor în societate și că, „de acum înainte, responsabilitatea noastră va fi și mai mare”.

Alina Kartman
Cu peste 10 ani de experiență în presa online din România, Alina Kartman face parte din echipa permanentă de redactori ST.