Statul brazilian Pará declară 22 octombrie „Ziua Adventistă”

189

Statul nord-brazilian Pará a aprobat o iniţiativă legislativă prin care ziua de 22 octombrie a fost declarată o zi anuală de sărbătorire a prezenţei adventiste în acel stat. Legea, care a fost aprobată prin semnătură de guvernatorul de stat Simão Jatene, a fost publicată în Monitorul Oficial pe 16 octombrie, la timp pentru ca prima celebrare a sărbătorii să aibă loc chiar anul acesta.

Propunerea legislativă a fost înaintată de reprezentantul de stat Jacques Neves și a fost aprobată în unanimitate de Adunarea Legislativă s statului Pará. „Legea recunoaște astfel impactul pe care comunitatea adventistă îl are asupra societăţii prin serviciul în folosul acesteia, precum și prin cultura adventistă, care are o valoare morală pentru societate”, a precizat Neves, citat de Adventist Review.

Pará a devenit al doilea stat brazilian care declară data de 22 octombrie „Ziua Adventistă”, după ce anul trecut statul Sao Paulo, cel mai dens populat din Brazilia, a emis o lege similară.

Președintele Bisericii Adventiste Braziliene din statele Pará, Amapá și Maranhão, Leonino Santiago, a declarat că decretul este o confirmare a contribuţiei adventiștilor în societate și că, „de acum înainte, responsabilitatea noastră va fi și mai mare”.

Alina Kartman
Cu peste 9 ani de experiență în presa online din România, Alina Kartman face parte din echipa permanentă de redactori ST.