Cel mai mare atac cibernetic asupra Chinei

54

Utilizatorii chinezi au avut probleme să acceseze orice fel de site-uri locale peste weekend, extensia domeniului ţării „.cn" fiind atacată.

China Internet Network Information Center a declarat că acesta a fost cel mai mare atac cibernetic de acest tip, suferit de China până în prezent. De fapt, a fost vorba de două atacuri, care s-au petrecut la ore diferite, al doilea fiind mai extins și de mai lungă durată. Site-ul de microblogging Sina Weibo a fost și el vizat. În prezent se lucrează la restaurarea serviciului de internet.

În realitate nu se poate vorbi de un atac cibernetic în adevăratul sens al cuvântului, notează CNN, pentru că nu a implicat accesarea ilegală a unor sisteme. Serverele site-urilor de internet au fost pur și simplu „inundate" cu cereri, astfel încât să nu mai poată să răspundă.

Nu este clar dacă aceste incidente au vreo legătură cu evenimentele politice din China, unde se desfășoară o adevărată campanie împotriva dizidenţilor care se folosesc în principal de internet pentru a critica statul.