China nu a vrut acord la Copenhaga

109

    Publicaţia Der Spiegel a obţinut o serie de înregistrări secrete care sugerează că India şi China s-au străduit să împiedice încheierea unui acord la Conferinţa de la Copenhaga , din decembrie 2009. În timpul discuţiilor, preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a precizat că în timp ce Occidentul a pledat pentru o reducere a emisiilor de gaze cu până la 80%, China, care va fi în curând cea mai mare putere economică a lumii, a spus prin delegaţii săi că acest angajament este valabil pentru cei din vest, nu şi pentru ei.       Înregistrarea datează din data de 18 decembrie 2009. He Yafei, negociatorul chinez, a răspuns acuzaţiei de ipocrizie, lansată de preşedintele francez, printr-un apel la responsabilitate istorică, subliniind că industrializarea ţărilor dezvoltate din vest, în ultimele două secole, a contribuit cu mai bine de 80% din emisiile de carbon şi că aceia care au creat această problem sunt responsabili de catastrofa care stă în faţa noastră. (sursa: Der Spiegel)

    Publicaţia Der Spiegel a obţinut o serie de înregistrări secrete care sugerează că India şi China s-au străduit să împiedice încheierea unui acord la Conferinţa de la Copenhaga , din decembrie 2009. În timpul discuţiilor, preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a precizat că în timp ce Occidentul a pledat pentru o reducere a emisiilor de gaze cu până la 80%, China, care va fi în curând cea mai mare putere economică a lumii, a spus prin delegaţii săi că acest angajament este valabil pentru cei din vest, nu şi pentru ei.

    Înregistrarea datează din data de 18 decembrie 2009. He Yafei, negociatorul chinez, a răspuns acuzaţiei de ipocrizie, lansată de preşedintele francez, printr-un apel la responsabilitate istorică, subliniind că industrializarea ţărilor dezvoltate din vest, în ultimele două secole, a contribuit cu mai bine de 80% din emisiile de carbon şi că aceia care au creat această problem sunt responsabili de catastrofa care stă în faţa noastră. (sursa: Der Spiegel)