De ce nu se vor căsători niciodată 37 de milioane de chinezi

760

Aproape 37 de milioane de bărbaţi chinezi nu se vor căsători niciodată din cauză că posibilele lor soţii au fost avortate înainte de a se naşte, a declarat Reggie Littlejohn, de la asociaţia Drepturile Femeilor Fără Frontiere. Situaţia este consecinţa a aproape 35 de ani de măsuri draconice de control a populaţiei în China, care a rezultat într-un raport de 117 bărbaţi la 100 de femei.

Pe de o parte, genocidul a prevenit naşterea a 400 de milioane de copii, în principal a fetelor care sunt victimele avorturilor selective. Pe de altă parte, politica ce a încurajat naşterea unui singur copil a devenit într-atât de agresivă, încât autorităţile au apelat la avorturi forţate. Peste 60 de milioane de copii din cele 400 de milioane au fost victimele acestei politici agresive.

În concluzie, bărbaţii chinezi îşi găsesc tot mai greu soţii. În plus, căsătoria este şi foarte scumpă. Numai zestrea pe care trebuie să o plătească un mire pentru viitoarea soţie este egală cu salariul pe zece ani, nemaipunând la socoteală că femeile aşteaptă ca bărbatul să aibă şi casă şi să le ofere şi bijuterii scumpe.

Momentan, în China, bărbaţii sunt mai puţin educaţi şi, în consecinţă, câştigă mai puţin decât femeile. Prin urmare, căsătoria începe să devină un privilegiu al elitei din China, arată Life Site News.

Deşi poate părea că femeile au o poziţie privilegiată, acestea pot deveni cu uşurinţă o categorie defavorizată. Spre exemplu, femeile care au copii din flori vor fi nevoite să plătească o amendă de aproximativ 25.000 $, potrivit unui proiect de lege din oraşul Wuhan, informează Associated Press.