„Exorcism” pentru homosexuali, în China

173

În China, subiectul homosexualităţii rămâne în multe locuri, mai ales din mediu rural, un subiect tabu.

„Mi-au căutat tratamente medicale și au chemat un șaman să mă exorcizeze," povestește un tânăr chinez despre momentul în care le-a spus părinţilor despre orientarea sa sexuală. Băiatul s-a supus procedurilor, care nu l-au ajutat cu nimic. În schimb, le împărtășea părinţilor informaţii de pe internet despre homosexualitate, încât până la urmă s-au obișnuit cu ideea.

Homosexualitatea nu este ilegală în China și guvernul comunist a scos-o de mult de pe lista bolilor mintale. Cu toate acestea, căsătoria homosexuală încă nu este permisă, deși din ce în ce mai mulţi homosexuali speră la asta, având în vedere vântul de acceptare care bate cu putere dinspre Vest.

În Beijing, autorităţile locale au respins recent cererea de căsătorie depusă de un cuplu gay, scrie CNN. Având în vedere situaţia actuală, se așteaptă ca, cel puţin pentru viitorul apropiat, China să rămână un bastion de apărare a căsătoriei tradiţionale în Asia, unde ţări cu guverne mai liberale au legalizat deja căsătoriile homosexuale.