Oficial din Filipine refuză să mănânce până nu se iau măsuri privind clima

48

Naderev Sano, membru al Comisiei filipineze pentru schimbarea climei din cadrul Convenţiei Cadru privind Schimbările Climatice, ce își desfășoară zilele acestea cea de-a 19 Conferinţă a Părţilor la Varșovia a intrat în greva foamei, după cele întâmplate în Filipine.

Ţara sa a fost grav afectată de către taifunul Haiyan care a cauzat mii de victime și a pus orașe la pământ. Este părerea meteorologilor că fenomenele meteo extreme, care vor deveni din ce în ce mai violente, sunt cauzate de către schimbarea climei, adusă de încălzirea globală.

„Atunci când temperatura oceanelor creşte, cicloanele beneficiază de o sursă suplimentară de energie, de unde rezultă tendinţa creşterii violenţei acestor fenomene, iar această încălzire antrenează şi o creştere a evaporării, ceea ce determină precipitaţii mai abundente", explică un cercetător.

În solidaritate cu „concetăţenii care trec prin chinuri groaznice acasă", printre care se numără și propriul său frate despre care spune că atunci când nu caută de mâncare, strânge cadavrele de pe stradă, Sano a anunţat că intră în greva foamei. „Putem opri această nebunie, chiar aici la Varșovia", a declarat Sano în discursul său, în faţa reprezentanţilor din cele 190 de ţări, scrie Time.