O fetiţă de 4 ani a murit după ce a fost violată

2094

La doar o săptămână după ce vestea că o fetiţă a fost violată de mai mulţi bărbaţi a provocat proteste masive de stradă în India, oficialii unui spital au confirmat violul unei alte fetiţe, de doar patru ani.

Fetiţa a murit luni la un spital din Nagpur, India, după ce a suferit un atac de cord. Un bărbat de 35 de ani a fost arestat și acuzat pentru că a abuzat-o sexual, conform forţelor de poliţie.

Acesta este cel mai recent atac care a ieșit la suprafaţă și care atrage întrebări internaţionale despre cum sunt tratate femeile și fetele în India.

Se pare că fetiţa a fost răpită din orășelul ei natal din centrul ţării, pe 17 aprilie, iar familia ei a găsit-o a doua zi, cu răni severe la nivelul craniului. A fost transportată cu elicopterul de salvare la un spital din Nagpur, dar doctorii nu au mai putut să îi facă nimic.

Conform CNN, suspectul, Firoz Hhan, și-a recunoscut vina. Părinţii fetei speră că vinovatul va primi pedeapsa cu moartea.

Doar săptămâna trecută, poliţia a arestat doi bărbaţi, într-un alt caz de viol din New Delhi, în care victima a fost o fetiţă de cinci ani, care a supravieţuit atacului.Centrul pentru Drepturile Omului din Asia atestă că în India numărul de abuzuri sexuale a copiilor a ajuns la 7.112 în anul 2011.