Violenţele sexuale persistă în India rurală

457

Un bărbat din satul indian Dabra (statul Haryana) s-a sinucis cu otravă după ce fiica lui, de doar 16 ani, a fost răpită din stradă şi violată de mai mulţi bărbaţi, care au filmat şi distribuit apoi pe Internet ce au făcut.

Anul trecut, nu mai puţin de 733 de violuri au fost raportate Poliţiei din Haryana, însă cea mai mare parte a crimelor rămân neraportate, transmite BBC. Violenţa sexuală împotriva femeilor este destul de răspândită în India. Însă, în Haryana, ceea ce iese în evidenţă este atitudinea socială faţă de femei.

Reportajul BBC dezvăluie cum se argumentează în curţile de judecată ale khap-ilor, cazurile de viol. Într-o cameră plină doar cu bărbaţi în vârstă, o temă recurentă este influenţa nefastă a vestului. "Uitaţi-vă numai ce apare în ziare, la televizor. Femei dezbrăcate. Asta ne corupe tineretul. Până la urmă, vorbim de India, nu Europa," a declarat unul dintre bătrânii consiliului.

Soluţia propusă în cadrul adunării a fost ca fetele să se mărite de tinere, pentru a fi protejate astfel împotriva violurilor. O rezolvare încă departe de a fi acceptată de indienii obişnuiţi, care consideră ca această adunare nu îşi are locul într-o Indie liberală şi democrată. În Dabra, violenţele sexuale au făcut ca fetele să evite să mai meargă la şcoală, de teamă să nu fie batjocorite.