Creștini biciuiţi în Iran pentru vinul de împărtășanie

255

Patru creștini din Iran au fost condamnaţi la 80 de bice pentru că au băut vin în timpul unei împărtășanii.

Bărbaţii au fost arestaţi într-o casă de rugăciune în luna decembrie a anului trecut și au fost acuzaţi pentru consum de alcool, ceea ce violează legea islamică. Bărbaţii și-au primit pedeapsa pe 6 octombrie, în contextul în care Organizaţia Naţiunilor Unite tocmai a criticat republica islamică pentru sistemul de persecuţie al non-musulmanilor, într-un raport despre drepturile omului.

Regimul Iranian a făcut o prioritate din oprirea răspândirii creștinismului, care este o ameninţare la adresa majorităţii șiiţilor ultra-ortodocși din Iran. În ciuda declaraţiilor de pace profesate de noul președinte ale Iranului, care consideră despre sine că este un moderat, „raportul ne amintește de adevărata natură a regimului iranian unde abuzul asupra drepturilor omului continuă", a declarat senatorul american Mark Kirk, pentru Fox News.

Alireza Miryousefi, purtător de cuvânt al misiunii iraniene la ONU nu a comentat asupra acestui raport, dar guvernul a acuzat că nu este obiectiv. Conform agenţiei de presă a statului, Press TV, raportul nu a ţinut seama de sistemul legal și cultura islamică și consideră „orice din Vest ca standard internaţional pentru întreaga lume", citează Fox News.