Fiica unui martir iranian îi duce misiunea mai departe

160

Când tatăl ei a murit, Rashin avea doar 13 ani. I-a fost greu, fiindcă mama ei, nevăzătoare, se obișnuise să depindă foarte mult de soţ. Însă necazurile n-au convins-o pe tânăra iraniană să renunţa la credinţa creștină, cea căreia tatăl ei i-a dedicat întreaga viaţă și, în final, moartea.

Tatăl lui Rashin, Hossein, crescuse într-o familie musulamnă, obișnuită pentru Iranul pre-revoluţionar, relatează godreports.com. Fusese învăţat să îi considere pe creștini și evrei ca fiind necuraţi și așa i-a și considerat până într-o zi când o femeie creștină „necurată" l-a ajutat în mod surprinzător. El îi spărsese intenţionat un ulcior de apă și se împiedicase în timp ce fugise de la „locul faptei". Când era încă pe jos, rănit, femeia s-a apropiat de el și, în loc să îl dojenească, l-a pansat. Ani mai târziu, pe când se afla în spital pentru a se recupera după o boală dobândită în timpul armatei, Hossein a primit în vizită un prieten creștin, care i-a lăsat în dar un crucifix. Din nou impresionat de compasiunea unui creștin, Hossein a visat în noaptea aceea că Christos îi oferă să mănânce. A doua zi dimineaţă, s-a trezit convins că Christos l-a atins și l-a vindecat.

După această experienţă, Hossein a căutat cu ardoare o biserică creștină căreia să i se alăture. Și după ce a găsit una, pasiunea lui pentru studiul teologiei l-a ghidat aproape natural către vocaţia de misionar-evanghelist. A înfiinţat o biserică micuţă chiar la el în casă, însă odată cu Revoluţia Islamică, presiunea autorităţilor pentru închiderea bisericii au crescut ameninţător. Poliţia a ajuns până acolo încât să îl pună să aleagă între biserică și viaţa lui. Mai ales după ce mentorul lui spiritual a fost arestat, Hossein a primit numeroase oferte să fugă din ţară și să se adăpostească, însă le-a refuzat pe toate. Dacă el ar fi fugit să se adăpostească, inimile celor câţiva credincioși de care îngrijea s-ar fi răcit, spunea el. Așa că a rămas, spre nemulţumirea autorităţilor care l-au arestat și l-au executat.

Fiica lui a rămas neclintită în credinţa pe care o îmbrăţișase cu doar 5 ani înainte ca tatăl ei să moară. Deși mărturisea că i-a fost foarte greu după decesul lui, Rashin a ajuns și ea, la rândul ei, misionară. Copia de mână fragmente din Scriptură pe care le lăsa prin magazine, în taxiuri sau le dădea direct acelor persoane în care simţea că poate avea încredere. Într-o lună, a copiat întreaga Evanghelie după Ioan și a lăsat-o într-o casă în care a considerat că o îndeamnă Dumnezeu să o lase.

Astăzi, Rashin lucrează pentru organizaţia Elam Ministries, cu sediul la Londra. De acolo transmite prin satelit programe creștine, prin intermediul unei reţele care trebuie să își schimbe constant frecvenţa, pentru a nu fi depistată de autorităţile iraniene. Totul, având credinţa că „poporul iranian îl iubește pe Dumnezeu și crede în Iisus ca profet. Le-ar plăcea să cunoască mai mult despre Iisus și să afle mai multe despre adevăratul Dumnezeu."