Președintele Iranului: Lumea întreagă să știe că sioniștii vor pieri!

32

Aflat la mică distanţă de graniţa între Liban și Israel, președintele iranian a afirmat răspicat ieri că „lumea întreagă ar trebui să știe că sioniștii vor pieri".

    Într-o atmosferă marcată de uralele a zeci de mii de susţinători ai Hezbollah, Mahmoud Ahmadinejad a reitereat acuzele împotriva Israelului. Associated Press notează că discursul liderului iranian amintește de alte luări de poziţie ale liderului de la Teheran prin care se pronunţa pentru ștergerea Israelului de pa hartă.

    Pe tărân libanez, dar cu elicoptere israeliene survolând la mică distanţă, Ahmadinejad și-a arătat deplina susţinere pentru locuitorii satululi de graniţă Bint Jbeil, aflat la doar 3 km de frontiera cu Israelul. Zona a fost distrusă de bombele israeliene în 2006 și reconstruită cu ajutor financiar iranian. Este prima vizită a președintelui iranian în Liban, liderul musulman fiind primit ca un erou pe străzile din Beirut, într-o acţiune orchestrată de organizaţia militantă Hezbollah.

    Administraţia de la Washington a reiterat îngrijorările occidentului cu privire la programul nuclear iranian și sprijinul acordat terorismului. La postul ABC Hillary Clinton a etichetat ca o „situaţie volatilă" vizita președintelui iranian într-un fief al organizaţiei teroriste Hezbollah, la graniţa cu Israelul. Conform ambasadorului israelian la Washington, Hezbollah și-a mărit de patru ori arsenalul din 2006, ajungând la 45.000 de rachete, inclusiv arme mult mai precise și mai puternice decât în trecut.

    Premierul israelian Benjamin Netanyahu a răspuns provocării amintind istoria de acum 62 de ani, când Israelul s-a constituit ca stat, rămânând în picioare până azi. „Vom continua să ne construim statul și vom ști cum să ne apărăm singuri."