Reacţie americană la închiderea unei biserici creștine din Iran

176

Forţele de securitate iraniene au dispus, săptămâna trecută, închiderea bisericii creștine Jannat Abad, din Teheran. Biserica, afiliată organizaţiei americane Assemblies of God (AG – „Adunările lui Dumnezeu"), are 100 de membri. În prezent, în Teheran mai funcţionează doar trei biserici creștine: Biserica Centrală a Adunărilor lui Dumnezeu în Teheran – aflată și aceasta sub presiune), Biserica Presbiteriană și Biserica Evanghelică, informează Charisma News.

„Credincioșii din Iran și din alte părţi ale lumii își riscă efectiv vieţile și viaţa familiilor lor de fiecare dată când trec pragul unei biserici, a declarat Greg Mundis, director executiv al AG World Missions. „E nevoie să ne rugăm cu credinţă pentru fraţii și surorile noastre care suferă atât de mult în numele și pentru cauza lui Christos", a mai adăugat acesta.

Închiderea forţată a bisericii Adunarea lui Dumnezeu vine la câteva luni după închiderea unei alte biserici din aceeași congregaţie, în Ahvaz, în decembrie 2011. Întreaga comunitate a fost atunci reţinută pentru interogare.

În urmă cu câteva luni, superintendenul general al AG s-a întâlnit cu președintele Barack Obama pentru a discuta situaţia prizonierilor religioși din Iran, inclusiv cea a pastorului Yousef Nadarkhani. Se estimează că asemenea pastorului, alţi circa 20 de creștini ar mai fi în spatele gratiilor, din cauza credinţei lor în Christos.