Vedetele lumii donează pentru Japonia

25

Cunoscuta actriţă americană Sandra Bullock a donat 1 milion de dolari pentru victimele crizei din Japonia, informează AFP. Donaţia a fost făcută prin Crucea Roșie Americană joi, 17 martie.

Ajutorul vedetei a venit după ce Crucea Roșie Americană a anunţat că a donat suma de 10 milioane de dolari către Crucea Roșie din Japonia. Anul trecut Sandra Bullock a donat tot un milion de dolari pentru ajutorul victimelor cutremurului din Haiti.

„Crucea Roșie Americană își exprimă profunda recunoștinţă pentru acest ajutor generos din partea Sandrei Bullock și a familiei ei", a afirmat agenţia într-un document public. „Această contribuţie este de o importanţă vitală pentru Crucea Roșie, care acţionează pentru a oferi asistenţă și ajutor în acest timp de nevoi urgente pentru atât de mulţi oameni din Japonia", s-a mai arătat în document.

Și alte vedete din lumea artistică s-au mobilizat rapid. Demi Levato a donat tot un milion de dolari. Trupa de rock Linkin Park a vândut tricouri inscripţionate pentru a aduna fonduri pentru sinistraţii din Japonia. Lady Gaga a adunat un sfert de milion de dolari în 48 de ore prin vânzarea unor brăţări în valoare de 5 dolari pe care era inscripţionat mesajul „Ne rugăm pentru Japonia". Unul dintre cei mai cunoscuţi actori sud-coreeni, Bae Yong-joon a donat aproape 900.000 de dolari. Și alte vedete din Coreea de Sud au donat sume importante.

Șeful Google, Eric Schmidt și soţia sa au anunţat pe Citizeneffect.org că vor face donaţii pereche, pentru orice donaţie, nu mai mare de 100.000 dolari. Practica este uzuală în strângerea de fonduri. În cadrul ei un donator puternic încurajează donaţiile mici, individuale, prin oferta sa de a dubla orice donaţie oferită.