Două fete din Pakistan au fost omorâte, după ce au fost surprinse dansând

288

La 15 și 16 ani, Noor Basra și Noor Sheza nu aveau alte griji decât să se joace în curtea casei lor din Chilas, Pakistan, împreună cu doi copii mai mici. Nu peste mult timp, cele două surori, împreună cu mama lor, au fost împușcate mortal de un grup de cinci bărbaţi.

Se pare că fetele au fost înregistrate cu un telefon mobil alergând după copiii mai mici, iar la un moment dat au început să facă niște mișcări de dans. Filmuleţul a circulat prin micul orășel conservator, cauzând un adevărat scandal.

Poliţia locală investighează cazul, după ce fratele fetelor l-a acuzat pe fratele său vitreg că ar fi aranjat omorurile, pentru a restaura onoarea familiei.

Crimele de onoare sunt comune în zonele rurale din lumea musulmană. Doar anul trecut, patru femei au fost ucise la ordinul unui consiliu tribal, pentru că ar fi dansat și cântat împreună cu câţiva bărbaţi, la o nuntă din satul Kohistan, Pakistan.

Comisia pentru Drepturile Omului din Pakistan a raportat că cel puţin 943 de femei au fost omorâte în 2011 pentru defăimarea onoarei familiei, scrie Catholic Online.