New Malden din Anglia, „raiul” refugiaţilor coreeni

23

Li s-a spus că raiul pe Pământ se află în Coreea de Nord, însă cei o mie de refugiaţi nord-coreeni ce locuiesc în orăşelul New Malden din Anglia au descoperit că viaţa lor din peninsulă era mai degrabă iad în comparaţie cu viaţa din Occident.

Materialul realizat de reporterii de la CNN dezvăluie dramele refugiaţilor nord-coreeni, care au dorit să-şi păstreze anonimitatea, pentru ca familiile lor, rămase în urmă, să nu aibă de suferit.

Opţiunea pentru Anglia a venit tot ca urmare a temerilor că, odată şi odată, vor avea de suferit de pe urma fugii lor. „Sunt trei naţiuni pe care Coreea de Nord le consideră inamici: SUA, Coreea de Sud şi Japonia. Pedepsele pentru familiile celor care fug în aceste ţări sunt mai aspre decât cele pentru familiile celor care fug în ţări europene ( n.r. precum Marea Britanie)", a declarat un bărbat.

Ceea ce îi ajută să meargă mai departe este speranţa că la un moment dat se vor putea întoarce în ţara natală: „Viaţa mea aici este mult mai fericită, dar am o rană în inimă din cauza familiei pe care am părăsit-o", a declarat un alt nord-coreean.