Numărul creștinilor englezi a scăzut dramatic în ultimii 10 ani

37

O analiză recentă a recensământului efectuat în anul 2011, în Marea Britanie, a dezvăluit o scădere dramatică a numărului de creștini din ţară, simultan cu o creștere exponenţială a numărului de credincioși islamici, în special tineri, notează The Telegraph.

Rezultatele iniţiale ale Recensământului din 2011 au arătat că numărul total al locuitorilor din Anglia și Ţara Galilor care se descriu ca fiind creștini a scăzut cu 4,1 milioane (10%). Însă o analiză efectuată recent de Biroul Naţional de Statistică a arătat că recensământul a numărat în dreptul creștinilor și cei 1,2 milioane de credincioși născuţi în afara Marii Britanii (vezi catolicii de origine polonă și evanghelicii din ţări precum Nigeria). Aceasta înseamnă că, de fapt, numărul cetăţenilor britanici creștini a scăzut cu 5,3 milioane, ceea ce se traduce într-o scădere de 15 procente, în doar 10 ani.

În același timp, numărul musulmanilor din Anglia și Ţara Galilor a crescut cu 75%, mai ales datorită afluxului de aproape 600.000 de imigranţi de religie islamică.

Interesant, circa jumătate dintre credincioșii musulmani din Marea Britanie au sub 25 de ani, în timp ce aproape un sfert dintre creștini au peste 65 de ani.

Activiștii seculari au salutat această analiză ca pe o dovadă că biserica creștină din Marea Britanie se dezintegrează. Liderii creștini spun, în schimb, că această scădere s-a petrecut prin îndepărtarea creștinilor „cu numele", în timp ce creștinii practicanţi au rămas pe poziţie.