Oficiali din Coreea de Nord, executaţi în accidente de trafic înscenate

323

Un nou raport al Amnesty International prezintă o imagine înspăimântătoare a noului lider din Coreea de Nord, raportând despre execuţii, tortură şi alte tratamente îngrozitoare care au avut loc de când Kim Jong Un a preluat conducerea ţării, în decembrie anul trecut.

Treizeci de funcţionari implicaţi în discuţii pentru a uni Coreea de Nord şi Coreea de Sud au fost executaţi prin împuşcare sau li s-au înscenat accidente de trafic, conform raportului Amnesty International 2012, publicat pe 24 mai.

După ce autoritatea a fost preluată de Kim Jong Un, Agenţia de Securitate a statului a mai deţinut încă 200 de oficiali nord-coreeni, despre care nu se ştie dacă sunt închişi în lagărele de prizionieri sau au fost executaţi.

Bărbaţi, femei şi copii, care au fost deţinuţi în lagărele de detenţie, au fost torturaţi şi forţaţi să muncească în condiţii periculoase, potrivit raportului. Mulţi dintre ei mor sau se îmbolnăvesc în arest din cauza condiţiilor groaznice, a bătăilor, a lipsei de îngrijire medicală şi a condiţiilor de viaţă nesănătoase.

Amnesty International a mai raportat, de asemenea, că foamea este larg răspândită în ţară, 6 milioane de oameni având nevoie urgentă de hrană, însă ţara nu este în măsură să îi hrănească.