Două noi atentate cu bombă în Rusia

161

Agenţia rusă de știri Novosti informează că două explozii au avut loc astăzi în republica Daghestan, situată în zona de nord a Caucazului. Surse din Poliţia rusă au informat că numărul răniţilor se ridică la 18. Nu mai puţin de 9 persoane și-au pierdut viaţa. Cele mai multe victime sunt în rândul poliţiștilor care au intervenit la faţa locului.

     Agenţia rusă de știri RIA Novosti informează că două explozii au avut loc astăzi în orașul Kizliar din Daghestan, republică situată în zona de nord a Caucazului.

    Surse din Poliţia rusă au informat că numărul răniţilor se ridică la 18. Nu mai puţin de 11 persoane și-au pierdut viaţa. Cele mai multe victime sunt în rândul poliţiștilor care au intervenit la faţa locului.

    Exploziile au avut loc la aproximativ 300m de clădirea Ministerului de Interne al Rusiei, Serviciul Federal de Securitate și o școală. Potrivit informaţiilor preliminare, un autoturism umplut cu explozibil a sărit în aer, ucigând pe loc doi poliţiști care treceau cu mașina de serviciu în zonă.

    Reprezentanţi ai Poliţiei, citaţi de Reuters, au declarat că a doua explozie a fost generată de o persoană îmbrăcată în uniformă de Poliţie, la scurt timp după sosirea echipajelor pentru investigaţie. Potrivit informaţiilor oferite de BBC, șeful Poliţiei în Kizliar, colonelul Vitali Vederniko, a fost ucis în a doua explozie. El se afla în mulţimea adunată la locul primei explozii, când un atentator sinucigaș s-a infiltrat printre oameni și a detonat bomba. 

    Ministrul rus de Interne Raşid Nurgaliev a ordonat suplimentarea securităţii la sediile instituţiilor importante şi în locurile publice din Daghestan.

    Orașul Kizliar este situat în apropiere de graniţa dintre Daghestan și Cecenia. Violenţa în Daghestan a crescut considerabil în ultimii doi ani, după descinderile federale împotriva militanţilor islamiști din Cecenia. În iunie 2009, ministrul de interne al Daghestanului a fost asasinat.