Premierul australian promite căsătoria homosexualilor dacă va fi reales

40

După modelul francez, premierul australian Kevin Rudd a promis că dacă va fi reales în fruntea guvernului, în primele 100 de zile ale noului mandat legea căsătoriilor homosexuale ar putea deveni realitate.

Premierul a făcut promisiunea la prima sa dezbatere electorală împotriva rivalului său, Tony Abbott. Deși ţinta dezbaterii era discutarea problemelor economice ale ţării, Rudd a profitat de această platformă pentru a anunţa poziţia sa în privinţa căsătoriilor gay, scrie Christian Post.

Abia în luna mai a acestui an Rudd și-a schimbat poziţia în această privinţă, optând să susţină un asemenea proiect legislativ „pentru ca toată lumea să se poată bucura de aceeași demnitate pe care o au cuplurile căsătorite". Oponentul său, Tony Abott, a declarat că nu sprijină căsătoriile homosexuale, deși are o soră care s-a declarat în mod public lesbiană.

În prezent, în Australia sunt legale uniunile civile între persoanele de același sex, iar conform legii actuale, cuplurile homosexuale se bucură de aceleași drepturi ca și cele heterosexuale.