„Așteptare și iad.” Cerul roșu de deasupra Australiei.

Fum, străzi pustii și un cer de culoarea sângelui – un peisaj dezolant, pe care îl surprind fotografiile din Pambula, în statul New South Wales.

Australia introduce camere de supraveghere care detectează folosirea telefonului la volan

Un sistem modern de identificare a șoferilor care folosesc ilegal telefonul mobil în timp ce conduc a fost activat la începutul săptămânii de statul australian New South Wales, în încercarea de a reduce numărul de victime ale accidentelor rutiere.

Curtea Supremă din Australia recunoaște „genul X”

Curtea Supremă din Australia a luat decizia istorică de a recunoaște existenţa unui al treilea gen sexual, cel „nespecific" sau „X", care nu este nici masculin, nici feminin.

Premierul australian promite căsătoria homosexualilor dacă va fi reales

După modelul francez, premierul australian Kevin Rudd a promis că dacă va fi reales în fruntea guvernului, în primele 100 de zile ale noului mandat legea căsătoriilor homosexuale ar putea deveni realitate.

Australia, un continent în derivă spirituală

Australia, cea mai mare a şasea ţară din întreaga lume, nu se poate lăuda cu prea mulţi credincioşi. Aproape jumătate dintre locuitori consideră că mersul la biserică este irelevant pentru viaţa lor, arată un sondaj de opinie efectuat de McCrindle Research.

Australia: o biserică primește interdicţia de a predica în public

Curtea Supremă din Australia a interzis unei biserici să mai predice în public fără permisiune, după ce Street Church a organizat numeroase întâlniri de rugăciune într-un mall din Adelaide, conform Christian Post.

Australienii renunţă la băutură, apa este la modă

Conform BBC, Australia este cunoscută pentru faptul că rareori bărbaţii şi femeile sunt văzuţi fără un pahar de bere în mână. În ultimul timp însă, în unele cercuri berea nu mai este la modă, ci apa sau limonada.

Haos aerian în Australia. Din nou

Două aeroporturi australiene importante ar putea fi închise în următoarele 48 de ore, după ce traficul aerian a fost perturbat din nou de norul de cenușă provenit de la un vulcan chilian care a erupt pe 4 iunie.

Prim-ministra Australiei se declară atee

Julia Gillard, noul prim-ministru al Australiei, și prima femeie care deţine această funcţie, a afirmat deschis că nu crede în Dumnezeu, informează CBN News. Deși a fost crescută într-o familie de baptiști, Gillard susţine că se condideră atee.