Angajaţii care lucrează mai puţin nu sunt neapărat mai fericiţi

74

Un studiu care analizează efectele schimbării de politică a muncii în Coreea de Sud, care a redus săptămâna de lucru de la 44 la 40 de ore, lăsând sâmbăta liberă, arată că angajaţii nu sunt neapărat mai fericiţi sau relaxaţi decât înainte.

Politica a fost schimbată pentru ca oamenii să aibă mai mult timp de relaxare, economia de divertisment a ţării să înflorească și rata de accidente de muncă să scadă. Dezideratele nu au fost îndeplinite întocmai.

Angajaţii care lucrează mai puţin – sunt mai fericiti?

Robert Rudolf, cercetător la Universitatea Korea, din Seul, a analizat rezultatele unui studiu national al gospodăriilor urbane, realizat între anii 1998 și 2008. Conform acestui studiu, schimbarea politicii nu a rezultat într-un nivel de satisfacţie mai mare, deși femeile au raportat că au simţit beneficiile programului mai relaxat. Dar această relaxare a fost compensată de către creșterea nivelului de stres, din moment ce timpul de lucru a scăzut, dar cererile au rămas aceleași.

Citește și: Cum se raportează oamenii la Adevăr

Studiul, care a fost publicat online în Journal of Happiness Studies sugerează că un program de muncă mai scurt nu aduce beneficiile așteptate, sau că stresul la muncă se intensifică când orele se împuţinează, scrie Time.

Niciun articol afișat