Casa Albă condamnă violenţele împotriva creștinilor copţi din Egipt

26

Pentru prima dată de când au început violenţele din Egipt, și după zeci de rapoarte despre atacuri asupra bisericilor creștine, Casa Albă s-a exprimat asupra subiectului, denunţând atacurile.

„Suntem îngrijoraţi și condamnăm atacurile guvernului asupra protestatarilor pașnici și suntem la fel de îngrijoraţi și scandalizaţi de raporturile despre atacuri asupra bisericilor creștine", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, într-un interviu pentru Fox News.

Mai multe relatări au apărut în presa internaţională în ultimele săptămâni, despre biserici care au fost arse și vandalizate, creștini atacaţi și chiar trei călugăriţe răpite ca „prizonieri de război". Într-un ultim incident, o biserică din Minya a fost obligată să anuleze slujba, pentru prima dată în ultimii 1.600 de ani.

Creștinii copţi formează doar 10%-12% din populaţia Egiptului și sunt consideraţi a fi una dintre cele mai vechi comunităţi de creștini din lume. În ultimele săptămâni ei au fost vânaţi de către protestarii ce sprijină Frăţia Musulmană, și care îi acuză că ar fi susţinut lovitura de stat ce l-a îndepărtat pe Morsi de la putere, scrie Christian Post.