Energie într-un tub de spray

110

Inventatorii Ben Yu și Deven Soni au lansat pe piaţă sprayul care cu un singur „puf" îţi dă energie. Este un produs dedicat persoanelor foarte ocupate, care au nevoie de energie, dar nu au timp să o ia din alimentaţie.

Sprayul se aplică pe piele, moment în care organismul absoarbe cofeină prin pori și îţi dă un plus de energie. Filosofia din spatele produsului nu diferă foarte mult de ce a apărut deja pe piaţă, precum plasturi cu cafeină, care se absorb prin limbă, sau Aeroshot prin care se inhalează o formă vaporizată de cofeină, scrie Time.

Administraţia Medicamentelor și Alimentelor din SUA (FDA) și-a exprimat îngrijorările într-un lung comunicat de presă, când Aeroshot a apărut pe piaţă, și chiar acum aproximativ șase luni avertiza împotriva oricăror feluri de a introduce cofeină în organism prin pori.

Deşi cafeaua este o sursă bogată de antioxidanţi, populara băutură poate da dependenţă, iar consumul în exces cauzează probleme de concentrare şi afectează calitatea somnului, susţin experţii. Există însă o serie de alternative la cafea, care te pot ajuta să învingi dependenţa de cafeină.