Record: 1 din 3 orașe americane este pe moarte

67

Associated Press scrie că un număr record de orașe americane - mai multe de 1 din 3- este „pe moarte" din cauza economiei slăbite și a populaţiei care îmbătrânește.

Associated Press scrie că un număr record de orașe americane – mai multe de 1 din 3 – este „pe moarte" din cauza economiei slăbite și a populaţiei care îmbătrânește.

Datele recensământului din 2012 arată că 1.135 din cele 3.143 de orașe ale SUA trec printr-o scădere naturală a populaţiei, ceea ce înseamnă că decesele sunt mai multe decât nașterile. Această situaţie s-a accentuat din 2009, când doar 880 de orașe aveau această problemă. Rezultatele reflectă importanţa economică pe care o aduc imigranţii care se stabilesc în Statele unite. Fără noi imigranţi, multe zone metropolitane precum Nwe York, Chicago, Detroit, Pittsburgh și St. Louis ar fi dat o creștere negativă a populaţiei pentru anul trecut.„Imigranţii sunt inovatori, antreprenori, ei fac ca lucrurile să se miște. Creează locuri de muncă", a declarat guvernatorul din Michigan, Rick Snyder, la o conferinţă despre imigraţie, de anul trecut. Snyder a făcut chiar un apel personal, rugând imigranţii să se mute la el în stat.