Fotbaliștii musulmani din Germania exceptaţi de la postul de Ramadan

168

Consiliul Musulman și autorităţile Federaţiei Germane de Fotbal au ajuns la un acord în privinţa regimului alimentar al jucătorilor de religie islamică în timpul Ramadanului.

   

    În timpul postului, musulmanii nu mănâncă și nu beau nimic în timpul zilei, până la apusul soarelui. Anul trecut, echipa de divizia a doua FSV Frankfurt a avertizat formal trei jucători musulmani cu privire la incapacitatea de a respecta contractul semnat din cauza interferenţei aspectelor religioase. În cadrul contractelor respective era prevăzută clauza conform căreia jucătorii nu aveau voie să postească fără aprobarea clubului.

    Consiliul Musulman Central din Germania afirmă că a cerut sfat din partea Institutului Teologic Sunnit Al Azhar, Egipt. Avizul institutului prevede că, dacă un jucător de fotbal este obligat prin contract să joace în această perioadă, iar contractul este singura lui sursă de venit, iar dacă postul îi afectează performanţa, atunci poate fi exceptat de la păzirea lui. Avizul a fost agreat și sprijinit și de The European Council for Fatwa and Research.

    „Musulmanii care profesează pot avea perioade de post autentice în zilele când nu sunt meciuri, astfel vor asculta de Dumnezeu și vor arăta respectul cuvenit lunii sfinte de Ramadan", afirmă secretarul general al Consiliului Musulman.

    Managerul FSV Frankfurt s-a arătat încântat de decizie: „Salutăm cu bucurie faptul că s-a găsit o soluţie de consens, astfel încât jucătorii să-și poată desfășura activitatea în mod profesionist și în același timp să își poată trăi credinţa deplin."

    Postul Ramadan din religia islamică va începe anul acesta pe 11 august și va dura 30 de zile, până pe 9 septembrie.