Premierul norvegian conduce taxiuri pentru a afla ce gândesc cu adevărat oamenii

238

Vinerea trecută, premierul norvegian Jens Stoltenberg s-a deghizat în șofer de taxi pentru a obţine părerile „nefiltrate" ale norvegienilor. Nu toţi pasagerii l-au recunoscut pe premier, iar o cameră de luat vederi a înregistrat părerile lor despre politică și guvern.

Stoltenberg servește al doilea mandat consecutiv ca premier. În 2011 a fost aclamat la nivel internaţional pentru felul în care a reacţionat la masacrul din Utoya, săvârșit de Anders Breivik. În urma atacului, premierul a reafirmat angajamentul ţării pentru principiile democratice: „Nu trebuie să renunţăm la valorile noastre. Trebuie să arătăm că societatea noastră poate trece și de acest test. Că răspunsul la violenţă este și mai multă democraţie. Și mai multă umanitate," citează BBC.

„Farsa" cu taxiul vine la doar câteva săptămâni înainte de următoarele alegeri parlamentare, ce vor avea loc pe 9 septembrie. Conform ultimelor sondaje, partidul lui Stoltenberg este în urma oponentului său principal, Partidul Conservator, care are în prezent 53% din voturile electoratului.