Fragment din avionul prăbușit inserat în cea mai sfântă icoană a Poloniei

13

    Madona Neagră din Czestochowa, icoană sfântă a Fecioarei Maria, este cel mai sfânt obiect din Polonia și unul dintre simbolurile naţionale ale ţării. Numeroşi polonezi fac pelerinaje la mânăstirea Jasna Gora, unde este păstrată icoana, pentru a se ruga la Madona Neagră. Conform Radio Polonia, versiunea online, simbolul va fi îmbogăţit cu un fragment din avionul prezidenţial polonez prăbușit în aprilie în Rusia.      Locuitorii orașului Smolensk au donat mănăstirii Jasna Gora o bucată din aripa avionului ca „o mică și tăcută dovadă a unei imense tragedii". Ea va fi încorporată în roba Madonei Negre, ce urmează a fi realizată de Mariusz Drapikowski, un sculptor din oraşul Gdansk. În afara bucăţii din avionul Tu-154, în lucrare vor fi inserate și fragmente din meteoriţi proveniţi de pe Lună, Mercur și Marte, certificaţi de NASA. Noua robă şi coroană vor fi darurile naţiunii poloneze pentru Madona Neagră la aniversarea a 100 de ani de la decorarea icoanei sfinte. (Sursa: Mediafax)

    Madona Neagră din Czestochowa, icoană sfântă a Fecioarei Maria, este cel mai sfânt obiect din Polonia și unul dintre simbolurile naţionale ale ţării. Numeroşi polonezi fac pelerinaje la mânăstirea Jasna Gora, unde este păstrată icoana, pentru a se ruga la Madona Neagră. Conform Radio Polonia, versiunea online, simbolul va fi îmbogăţit cu un fragment din avionul prezidenţial polonez prăbușit în aprilie în Rusia.

     Locuitorii orașului Smolensk au donat mănăstirii Jasna Gora o bucată din aripa avionului ca „o mică și tăcută dovadă a unei imense tragedii". Ea va fi încorporată în roba Madonei Negre, ce urmează a fi realizată de Mariusz Drapikowski, un sculptor din oraşul Gdansk. În afara bucăţii din avionul Tu-154, în lucrare vor fi inserate și fragmente din meteoriţi proveniţi de pe Lună, Mercur și Marte, certificaţi de NASA. Noua robă şi coroană vor fi darurile naţiunii poloneze pentru Madona Neagră la aniversarea a 100 de ani de la decorarea icoanei sfinte. (Sursa: Mediafax)