Portret cu Iisus, doboară recorduri la Valencia

980

 

 

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a organizat zilele acestea Congresul Tinerilor Adventiști, ţinut de data aceasta în Valencia, Spania. A fost un congres plin de surprize, dintre care una ar putea doborî un record mondial.

La fiecare cinci ani, Biserica Adventistă organizează acest congres, de fiecare dată în altă locaţie, ocazie cu care se strâng tineri adventiști din Europa pentru a participa la un program de câteva zile de seminare, predici și activităţi de grup, care au în vedere dezvoltarea personală și spirituală, dar și un impact pozitiv asupra orașului unde este organizat congresul.

Tema congresului de anul acesta a fost „Călătoria”, o invitaţie pentru tineri să își readucă aminte ce înseamnă să călătorească împreună spre destinaţia finală. „Să călătorim împreună înseamnă să știm unde mergem, să avem grijă unii de alţii, să respectăm natura și mediul înconjurător… Cu alte cuvinte, vom reflecta asupra a ceea ce înseamnă să fii un creștin adventist în această călătorie căreia îi spunem viaţă.”

Impactul asupra orașului a fost cu siguranţă realizat, după ce doi lideri de tineret spanioli, Rubén Guzmán și Jonatán Contero, s-au gândit să realizeze un portret cu Iisus Hristos, doar din cuie. Portretul măsoară 5 X 3 metri și este realizat din mii de cuie bătute de sute de participanţi la Congres, dar și de localnici și turiști, fiindcă a fost amplasat în centrul orașului pe perioada congresului. „Cred că e uimitor pentru oamenii din Valencia să vadă faţa lui Iisus”, spunea Concerto încântat. Și nu doar asta, dar localnicii și turiștii au avut ocazia să stea de vorbă cu tineri și pastori adventiști, prezenţi în centrul orașului, și să își facă selfie cu portretul respectiv. „Este important să ieșim dintre zidurile bisericii. Prin faptul că am venit aici, oamenii pot afla mai mult despre Biserică și despre cine este Dumnezeu cu adevărat”, spune o tânără adventistă venită din Marea Britanie. 

„Am folosit cuie pentru că tot un cui a fost folosit pentru a-L ţintui pe Iisus pe cruce. Tot un cui a folosit și Luther pentru a-și posta tezele pe ușa bisericii din Wittenberg, ca să răspândească Vestea Bună despre Iisus. Deci, totul este despre Iisus”, explică Stephan Stigg, directorul Departamentului Inter-European de Tineret. „Acum portretul poate să circule prin Spania și să îi atragă pe oameni către povestea unui cui”, a mai adăugat el. „Este foarte important să ne aducem aminte că Iisus a făcut totul pentru noi. Vrem ca oamenii să știe asta și să se apropie mai mult de Iisus”, a spus și un tânăr voluntar din Spania.

Documentele pentru autentificarea dimensiunilor acestui portret au fost trimise către autorităţile Guinness World Records, iar liderii congresului așteaptă acum adjudecarea.