Metroul din Londra optează pentru neutralitatea sexului

491

În Londra, expresia „doamnelor și domnilor” va fi eliminată din anunţurile de la metrou, în încercarea de a le face neutre din punctul de vedere al genului.

Vor fi folosite formule precum „Bună dimineaţa tuturor!” pentru ca toţi pasagerii să se simtă bine-veniţi, scrie BBC. Schimbarea modului de adresare urmărește mișcări similare la alte companii, universităţi și școli din întreaga ţară, care vor utiliza un limbaj neutru din punctul de vedere al genului gramatical.

„Am revizuit limbajul pe care îl folosim în anunţuri și în altă parte și ne vom asigura că este pe deplin incluziv, reflectând marea diversitate a Londrei”, a declarat Mark Evers, directorul de PR a metroului londonez. Și primarul Londrei a susţinut această iniţiativă, afirmând că și-ar dori ca oamenii să vorbească într-un mod „mai neutru”. El a adăugat că Londra este un oraș multicultural și cuprinzător, „iar furnizarea unui serviciu de transport integrat este un obiectiv fundamental”.

Stonewall, cunoscutul grup pro-LGBT, a salutat decizia, care vine după luni de campanie. Stonewall a explicat că limbajul este extrem de important pentru comunitatea LGBT. „Salutăm anunţurile neutre care urmează să fie lansate la metrou deoarece ne asigură că toţi se simt acceptaţi”, a conchis un reprezentant Stonewall.