Spania: Partidul Popular, majoritate absolută în Parlament

52

Partidul Popular a obţinut o victorie istorică la alegerile parlamentare din Spania, alegătorii pedepsind prin votul lor deciziile luate de socialiştii care au impus măsuri de austeritate, fără a scoate însă ţara din criză.

Formaţiunea politică condusă de Mariano Rajoy a primit 186 de voturi în Camera Inferioară a Parlamentului, în timp ce Partidul Socialist a obţinut cel mai slab rezultat de la instaurarea democraţiei în Spania – 111 voturi, informează HotNews.

„Voi avea drept duşman criza economică, şomajul, deficitul, datoria excesivă, stagnarea economică şi tot ceea ce va menţine ţara în această situaţie critică. Nu este un secret faptul că vom guverna în cele mai dificile condiţii pentru Spania, din ultimii 30 de ani", a declarat Rajoy, liderul Partidului Popular.

Spania a devenit cea de-a 5-a ţară europeană, după Grecia, Portugalia, Irlanda şi Italia, care îşi schimbă liderii din cauza crizei din zona euro.

Deşi guvernul lui Jose Luis Rodriguez Zapatero a introdus o serie de măsuri de austeritate încă din luna mai a anului trecut, noul guvern va trebui să facă în continuare reduceri de cheltuieli de miliarde de euro, în vederea redresării economiei ameninţate tot mai puternic de recesiune.

(Foto: typicallyspanish.com)