S-a deschis un nou studio TV adventist în Suedia

361

Liderii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea globale s-au alăturat celor câtorva sute de invitaţi, în Suedia, pentru a participa la deschiderea unui nou sediu al LifeStyleTV, un centru de presă media adventist, dar și pentru a sărbători modul remarcabil în care fondatorul său a transformat conacul unui cântăreţ de operă într-un studio de televiziune.

Vorbind despre noul centru media, fondatorul LifeStyleTV, Claus Nybo, a menţionat că acesta reprezintă un miracol. „Dumnezeu a intervenit într-un mod în care nici nu ne puteam imagina”, a declarat Nybo în fata celor aproximativ 300 de invitaţi, printre care s-a aflat și președintele Bisericii Adventiste, Ted N. C. Wilson, dar și directorii Hope Channel și 3ABN, precum și sponsorii proiectului.

„Mereu am crezut că vom realiza un astfel de proiect, însă LifeStyleTV a primit un conac cu o valoare de șapte ori mai mare decât bugetul alocat iniţial construcţiei. Sunt foarte impresionat de ceea ce aveţi aici, de ceea ce Dumnezeu a făcut aici. (…) Tot timpul Dumnezeu a avut privirea îndreptată către locul acesta”, a declarat și Ted Wilson.

Povestea a început când Nybo a început să se roage în anul 2011 pentru un studio mai mare, care să îl înlocuiască pe cel improvizat în care funcţiona LifeStyleTv la momentul acela și care era destul de mic pentru nevoile echipei. Situat în orașul sudic Hörby, de aici s-au difuzat timp de cinci ani programe de stil de viaţă bazate pe învăţăturile Bibliei. Până în 2015, LifeStyle TV a reușit să obţină jumătate din fondurile necesare pentru a construi o clădire mai mare. Apoi, proiectul a stagnat.

Planurile pentru noua clădire au tot fost modificate, întrucât fondurile disponibile erau prea mici pentru realizarea proiectului. În cele din urmă, Nybo a primit autorizaţia de construcţie și a decis să înceapă proiectul prin credinţă. Pe data de 5 noiembrie 2017 a organizat o ceremonie care marca începerea lucrărilor. Planul a fost să finalizeze noua clădire la începutul lunii septembrie 2018.

Pe data de 5 noiembrie a plouat torenţial, ceea ce în mod neașteptat a contribuit la o creștere a numărului de donatori. Ploaia a continuat însă tot restul lunii și în decembrie, făcând imposibilă începerea lucrărilor la fundaţia clădirii. În timp ce aștepta condiţii meteorologice favorabile, echipa LifestyleTV căuta pe internet și alte opţiuni viabile. Atunci a găsit un conac care era de vânzare și care fusese construit de un cântăreţ de operă. O parte din membrii echipei au vrut să vizioneze proprietatea, care era situată în Brunskog, însă au fost și voci care s-au împotrivit pe motiv că deja aveau planurile pentru realizarea unei noi clădiri.

În cele din urmă, Nybo și soţia lui, Theresa, au sunat agentul imobiliar și au stabilit o vizită la conac. Când au sosit, agentul imobiliar i-a sunat și le-a comunicat că proprietarul era în Spania și nu puteau viziona clădirea. În timp ce se pregăteau să plece, Nybo a primit un alt telefon de la agentul imobiliar, care i-a comunicat că în mod neașteptat proprietarul a sosit cu o zi mai devreme, iar conacul poate astfel fi vizionat.

Puţin mai târziu, proprietarul a sosit și, privind-o pe Theresa, a întrebat-o de unde se cunosc.

Cei doi nu se întâlniseră niciodată însă. Proprietarul conacului doar o recunoscuse dintr-o emisiune culinară pe care aceasta o prezenta. „Această întâlnire este providenţială”, a declarat proprietarul.

Nybo s-a rugat pentru ca Dumnezeu să îi arate ce decizie să ia. A discutat cu liderii bisericii și i-a întrebat ce părere au dacă, în loc să construiască o clădire nouă, ar achiziţiona conacul respectiv.

„Răspunsul a fost dincolo de orice ne-am putea imagina. Am văzut încurajarea din ochii lor și a oamenilor”, a explicat Nybo.

Acum, LifeStyleTV și-a deschis noul sediu în conac, la începutul lunii, când era stabilită data de finalizare pentru clădirea nouă. Dar, în loc să se mute într-o clădire nouă, centrul media s-a mutat într-un conac care a depășit așteptările tuturor.

„Ceea ce am învăţat din minunea aceasta este faptul că Dumnezeu vrea ca noi să ne punem ţinte mari, dar să începem cu ceea ce avem”, a concluzionat Nybo.