Ungaria interzice prin lege aparatele de jocuri de noroc

727

Parlamentul ungar a adoptat, printr-o procedură de urgenţă, o lege care interzice aparatele pentru jocuri de noroc în baruri şi pub-uri.

Cu majoritate de voturi, în principal din cadrul partidului Fidesz, aflat la putere, legea care a adoptată marţi interzice utilizarea a aproximativ 4.500 de aparate pentru jocuri de noroc, dintre care majoritatea se află în baruri sau mici săli de jocuri de noroc. Trei cazinouri importante de la Budapesta, deţinute de către mari grupuri internaţionale, nu sunt vizate.

Secretarul de stat Janos Lazar a explicat această decizie prin faptul că aceste aparate sunt un pericol pentru persoanele sărace care cheltuie o parte substanţială din salarii şi ajutoare sociale pe acest tip de jocuri, lucru care a dus la o problemă socială. De asemenea, el a menţionat şi activitatea unor anumite „grupuri de interese", care reprezintă un risc la adresa „securităţii naţionale", scrie The Wall Street Journal.

Măsura va duce la reducerea veniturilor la bugetul de stat cu aproximativ 105 milioane de euro, bani care vor fi recuperaţi prin introducerea unor noi reglementări şi taxe asupra jocurilor de noroc online.