Al-Jazeera America, apreciată pentru obiectivitate

22

Televiziunea Al-Jazeera în limba engleză a fost apreciată pentru maniera în care a relatat despre criza din Siria în perioada acută a controversei generate de posibilitatea unei iniţiative militare americane în ţara arabă.

Pew Research Center's Project for Excellence in Journalism a examinat modul în care Al-Jazeera Ameria a transmis informaţii legate de criza din Siria, concentrându-se pe tipul de perspective, obiectul de focalizare a atenţei, mesajele, sursele, formatul și tipul materialelor prezentate.

Analiștii au constatat existenţa unor diferenţe minime între relatările Al-Jazeera America și cele ale competitorilor (Fox Channel, CNN; MSNBC, BBC America). În schimb, ei au observat că, în ceea ce privește cele mai importante aspecte, televiziunea Al-Jazeera America a avut o poziţie similară celorlalte televiziuni prin cablu studiate.

Cea mai mare parte a materialelor despre conflictul din Siria au fost devotat întrebării privind oportunitatea implicării SUA în criza siriană, lucru care s-a regăsit și în analiza materialelor CNN, Fox și MSNBC.

Apoi, în ciuda opoziţiei generalizate faţă de o intervenţie militară americană, mesajul cel mai frecvent în materialele prezentate de Al-Jazeera America, Fox, CNN și BBC America a fost că SUA ar trebui să ia măsuri de implicare.

În fine, cele mai citate surse la Al-Jazeera America, la fel ca și la celelalte trei canale prin cablu a au fost politicieni și legiuitori americani, a punctat Religion News.