Avocaţii lui Dominique Strauss-Kahn: „Pofta nu este o crimă"

17

Avocaţii fostului şef al Fondului Monetar Internaţional au declarat că „pofta nu este o crimă" şi că „procesul este o vânătoare morală de vrăjitoare care depăşeşte limitele legii".

„În realitate, Strauss-Kahn este acuzat de poftă trupească, adică este acuzat pentru modul lui de viaţă libertin", care nu reprezintă o ilegalitate, a declarat pentru Reuters avocatul Henri Leclerc.

În cel mai nou proces, Strauss-Kahn (62 de ani) este învinuit de proxenetism în 3 oraşe: Lille, Paris şi Washington. Acolo, Strauss-Kahn ar fi organizat şi participat la petreceri şi orgii sexuale, împreună cu câţiva prieteni de-ai săi, care sunt – la rândul lor – acuzaţi.  

Deşi plătirea serviciilor unei prostituate nu este ilegală în Franţa, negocierea plăţii şi angajarea unei prostituate este proxenetism şi se sancţionează conform legii. Dacă va fi găsit vinovat, Dimonique Strauss-Kahn riscă o condamnare la 20 de închisoare.

Acesta nu este primul proces în care Dominique Strauss-Kahn este acuzat. În 2011, el a demisionat de la conducerea Fondului Monetar Internaţional ca urmare a acuzaţiilor de viol formulate de camerista Nafissatou Diallo, angajată a Hotelului Sofitel din New York. Deşi procurorii au renunţat la acuzaţiile de viol, Diallo a intentat un proces civil pentru agresiune fizică.