Un film pro-viaţă face furori după refuzul Hollywood-ului

192

Un film pro-viaţă, refuzat de Hollywood din cauza subiectului său, a reușit să spargă tiparele de audienţă ajungând, la o săptămână de la lansare, să fie al doilea mare hit în box-office, după The Hunger Games (Jocurile Foamei).

Deși a fost difuzat în doar 390 de cinematografe din SUA, pelicula a înregistrat încasări de aproape 2 milioane de dolari, numai din vânzarea de bilete. Filmul „October Baby” este povestea emoţionantă a unei tinere care descoperă că a fost la un pas de a fi avortată înainte ca mama ei să decidă, în ultima clipă, să o dea spre adopţie.

„Am fost sfâșiat când am aflat povestea,” a mărturisit regizorul filmului, Jon Erwin, într-un interviu pentru televiziunea Fox. „Am fost pur și simplu fascinat. Nu eram un activist, eram pur și simplu o persoană sfâșiată de adevăr,” a declarat regizorul.

Pelicula a fost filmată cu un buget redus, fiindcă niciun studio de producţie nu a fost dispus să investească în el. Subiectul „a fost considerat prea controversat”, a explicat Erwin.

Însă tocmai această controversă i-a asigurat succesul. Potrivit dr. Ted Baehr, fondatorul site-ului de filme creștine Movieguide.org, succesul lui „October Baby” poate fi atribuit perspectivei creștine și morale puternice, care a atins inimile celor care l-au văzut. „Oamenii se regăsesc în subiect, de aceea filmul a prins la public,” a conchis regizorul.