Dezarmarea chimică a Siriei va dura 1 an

44

Președintele Bashar al-Assad a declarat miercuri că va costa aproximativ 1 miliard de dolari să scape de toate armele chimice și că acest proces va dura 1 an de zile.

Declaraţia a fost făcută într-un interviu pentru Fox News. „Este o operaţiune foarte complicată din punct de vedere tehnic și presupune mulţi bani. Estimările au ajuns la 1 miliard de dolari", citează Reuters.

Assad a negat că forţele sale ar fi responsabile pentru atacul chimic din Damasc, de pe 21 august, confirmat de către raportul observatorilor ONU care a fost prezentat în faţa Consiliului de Securitate la începutul acestei săptămâni. Mai mult decât atât, ministrul de externe al Rusiei a declarat că oficialii ruși vor oferi în curând probe Naţiunilor Unite că insurgenţii sunt de vină pentru atacul chimic.

Întrebat dacă are un mesaj pentru președintele american, Assad a spus: „Ascultă-ţi poporul! Urmează bunul simţ al oamenilor tăi! Asta e de ajuns." Assad făcea probabil referire la faptul că majoritatea americanilor nu sunt de acord cu o intervenţie militară în Siria.