Redresarea economică e mai rapidă decât aştepta G20

101

„Redresarea economiei globale se produce mai repede decât ne aşteptam", se precizează într-un comunicat de presă al G20. Declaraţia a venit cu câteva săptămâni înainte de summitul G20, care se va desfăşura la Toronto (Canada), în 26 şi 27 iunie a.c.

   

    Comunicatul emis de miniştrii de finanţe şi de guvernatorii băncilor centrale ai G20 subliniază pe lângă faptul că economia globală se redresează într-un ritm neaşteptat de rapid, că recenta volatilitate de pe pieţele financiare indică persistenţa unor încercări semnificative. S-a precizat că redresarea economică globală depinde de redresarea pieţelor financiare, ceea ce presupune o mai mare transparenţă a documentelor bancare şi o conducere corporativă mai bună pentru instituţiile financiare.

    Miniştrii de finanţe G20 cer măsuri serioase pentru a îmbunătăţi transparenţa, reglementarea şi supervizarea fondurilor de investiţii, a agenţiilor de rating şi a practicilor compensatorii. Sectorul financiar ar trebui să aibă o „contribuţie corectă şi substanţială" în încercările de salvare financiară a unui stat, notează HotNews.