Esenţiale azi, 6 noiembrie

Cât de repede va adera România la spaţiul Schengen

Esenţiale de weekend

Un al doilea oraș din România ar putea avea metrou

Summitul G7 – Cum s-a viralizat eșecul unui sistem de cooperare internaţională

Un război de cuvinte cu implicaţii istorice inedite. Așa s-ar putea rezuma singurul summit G7 (fost G8) din istorie, al 44-lea, despre care chiar se poate spune că s-a viralizat, graţie celui mai-nou venit la masa discuţiilor, președintele Donald Trump.

Ce e important să știi din ce s-a întâmplat la G20

Ce este G20? Întâlnirea liderilor celor mai dezvoltate 20 de ţări. Care este scopul? Se poartă discuţii bilaterale, iar la final se încearcă semnarea unui document-rezumat cu care toată lumea să fie de acord.

G20: iese Grecia din zona euro?

Reuniunea G20 de la Cannes, era pregătită acum o săptămână pentru abordarea problemelor ce ţin de reforma Sistemului Monetar Internaţional şi implementarea măsurilor care să asigure creşterea economică globală. Astăzi, summitul a început sub presiunile acumulate după anunţul făcut de premierul elen cu privire la referendumul legat de salvgardarea Greciei, relatează Reuters.

Summit G20 cu teama unei noi recesiuni globale

Întâlnirea G20 din acest weekend de la Paris are loc pe fondul unei temeri majore: aceea că managemenetul economic și financiar din zona euro poate duce la o nouă recesiune globală. În timp ce fondul european de stabilitate financiară a primit undă verde, agenţiile de rating retrogradează marile bănci europene.

G20 a făcut primul pas spre echilibru

Țările G20 au ajuns la un acord în privinţa indicatorilor economici cu ajutorul cărora să gestioneze dezechilibrele economice.

Nemulţumirile cresc înainte de summitul G-20

Cel de-al cincilea forum internaţional privind cooperarea economică între cele mai puternice 20 de economii ale lumii a stârnit numeroase nemulţumiri înainte de desfășurarea lui, pe 11 și 12 noiembrie, la Seoul în Coreea de Sud.

FMI se reformează și trasează o nouă ordine mondială

În cadrul summitului G20 din weekend a fost decisă echilibrarea polurilor de putere în lume. Ajutorul acordat Europei de FMI în plină criză financiară a venit în mare parte din Asia. Lumea a treia și ţări în curs de dezvoltare au arătat că pot schimba ordinea mondială. În decurs de un an FMI va avea...

Noi pași ai strategiei de redresare economică a Europei

La reuniunea G20 de la Toronto, la sfârșitul lui iunie a.c., cancelarul german Angela Merkel va cere ca Europa să retragă rapid programele de stimulare fiscală și să se concentreze pe consolidarea bugetară, pentru a împiedica noi crize în viitor.

Redresarea economică e mai rapidă decât aştepta G20

„Redresarea economiei globale se produce mai repede decât ne aşteptam", se precizează într-un comunicat de presă al G20. Declaraţia a venit cu câteva săptămâni înainte de summitul G20, care se va desfăşura la Toronto (Canada), în 26 şi 27 iunie a.c.