Incertitudini cu privire la starea lui Hosni Mubarak

22

Surse medicale au afirmat ieri că fostul preşedinte egiptean este menţinut în viaţă de aparate, după ce a au apărut o serie de speculaţii că acesta ar fi decedat.

Potrivit Agenţiei France Presse, medicii au confirmat că starea de sănătate a lui Hosni Mubarak s-a deteriorat. Acesta a suferit un atac vascular cerebral, ceea ce cauzat intrarea într-o comă profundă.

Agenţia de ştiri MENA a anunţat însă că toate încercările medicilor de a-l defibrila pe fostul preşedinte au eşuat, Mubarak pierzându-şi viaţa în cursul zilei de ieri.

Egiptenii de rând sunt sceptici cu privire la zvonurile apărute în presă. După ce Mubarak, în vârstă de 84 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pe 2 iunie, veştile despre sănătatea sa precară s-au înteţit. Presa egipteană consideră că problemele de sănătate sunt doar un pretext pentru mutarea lui Mubarak din închisoare în spital, unde ar beneficia de condiţii mai bune.

Fostul preşedinte Hosni Mubarak a fost forţat să demisioneze anul trecut, după 30 de ani de dictatură. Pe 2 iunie în acesta n, Mubarak a fost găsit vinovat de uciderea a aproape 850 de manifestanţi în timpul revoltei care a dus la înlăturarea sa de la putere, în 2011 şi a fost condamnat la închisoare pe viaţă.