Los Indignados pleacă în marș spre Bruxelles

21

Aproximativ 50 de activiști spanioli cunoscuţi drept „Los Indignados" au hotărât să înceapă un marș de protest de la Madrid la Bruxelles. Protestul are loc împotriva modului în care guvernele administrează criza financiară și ignoră nevoile populaţiei afectate de măsurile de austeritate.

Pe traseul de peste 1500 km care va trece prin trei ţări protestatarii vor aduna plângeri și propuneri pentru legiuitorii europeni. O altă ţintă a protestului este atragerea de noi simpatizanţi și unirea cu alţi „indignaţi" din Europa în vederea organizării unei mari demonstraţii în luna octombrie.

Făcând planul în weekendul trecut, ei au început de marţi marșul pe jos spre capitala europeană. „De la nord la sud, de la est la vest, lupta va merge înainte indiferent de costuri", au scandat protestatarii pornind la drum în aplauzele celor prezenţi. „Spre Bruxelles pentru a lume mai umană" sau „Oameni ai Europei, treziţi-vă" scria pe banerele demonstranţilor. Protestatarii vor parcurge aproximativ 24 de km pe zi și vor ajunge la Bruxelles pe 8 octombrie.

Mișcarea Los Indignados are o vechime de două luni (15 mai) și de atunci aproximativ 500 de protestatari au demonstrat în centrul Madridului. Conform sondajelor de opinie două treimi dintre spanioli simpatizează cu indignaţii.