Norvegia se întoarce spre Dumnezeu

780

După masacrul de vineri Norvegia s-a întors spre biserică și Dumnezeu, lideri creștini, oameni simpli sau rudele victimelor și supravieţuitorii apelând la spiritualitate pentru găsirea liniștii.

Episcopul Laila Riksaasen Dahl din doceza Tunsberg a Bisericii Norvegiei alături de alţi clerici s-au întâlnit cu rudele victimelor și supravieţuitorii. „Orice pierdere de vieţi omenești reprezintă o tragedie, dar acum, când sunt atât de mulţi oameni afectaţi, este copleșitor", a justificat episcopul demersul de consiliere al celor afectaţi.

Bisericile din întreaga ţară și catedrala din Oslo au fost deschise sâmbătă toată ziua pentru a da ocazia celor ce vor să se roage sau să găsească liniștea să o poată face în locașurile de închinare. În schimb creștinii adventiști nu s-au putut închina sâmbătă într-o biserică din apropierea locului atentatului cu bombă, întreaga zonă fiind închisă de poliţie din motive de securitate.

La postul naţional de radio au fost transmise în direct servicii religioase de rugăciune. Liderii ţării au participat la serviciile memoriale din biserici sau din pieţele publice. Foarte mulţi lideri religioși, reprezentanţi ai diferitelor biserici sau alianţe religioase au transmis și ei mesajele de solidaritate cu poporul norvegian.

Orașul Premiilor Nobel pentru Pace a avut parte vineri, 22 iulie, de primul atentat terorist din istoria sa, soldat cu 76 de victime. Atacul de la finalul săptămânii trecute a fost cel mai sângeros pentru regatul nordic de la al doilea război mondial până azi.