Netanyahu lansează campania „Adevărata faţă a Iranului”

62

Biroul de presă al premierului israelian, Beniamin Netanyahu, a lansat o campanie Twitter intitulată „Adevărata faţă a Iranului", cu puţin timp înainte de începerea discuţiilor internaţionale legate de înarmarea nucleară, de la Geneva.

Campania este îndreptată împotriva liderului suprem iranian, Ayatolahul Ali Khamenei, care s-a pronunţat în numeroase ocazii recente împotriva Statelor Unite ale Americii.

„Oamenii se întreabă care este adevărata faţă a Iranului? Lucrurile s-au schimbat. Acum regimul iranian vorbeşte engleză şi zâmbeşte, participă la întâlnirile din Europa. Dar regimul controlat de Khamenei serbează totodată şi 34 de ani de la capturarea Ambasadei Americane din Tehran", a declarat Netanyahu.

Negociatorii Iranului şi cei ai statelor din cadrul Grupului 5+1, membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU (China, Franţa, Marea Brianie, Rusia şi Statele Unite), plus Germania se întâlnesc joi şi vineri la Geneva, prezidaţi de şefa diplomaţiei UE, Catherine Ashton, pentru a încerca să ajungă la un acord pe tema controversatului program nuclear iranian. La rândul său, Netanyahu a apreciat că acceptarea de către marile puteri a propunerii Iranului privind criza nucleară ar fi „o eroare de amploare istorică".

Sursa: Radio Voice of Russia