Obama afirmă că alianţa cu Israelul „este veşnică”

16

În prima vizită diplomatică din cel de-al doilea mandat al său, preşedintele american Barack Obama a ţinut să-l asigure pe premierul israelian Benjamin Netanyahu că alianţa dintre cele două state este veşnică şi că va face tot ce îi va sta în putere pentru a împiedica Iranul să obţină arma nucleară.

„Noi suntem aliaţi deoarece împărtăşim o istorie asemănătoare – patrioţi decişi să fie un popor liber, pionieri care au clădit o naţiune, eroi care s-au sacrificat pentru a apăra libertatea şi imigranţi din toate colţurile lumii, care reînnoiesc permanent societatea", a declarat Obama, citat de ABC News.

În altă ordine de idei, Obama a avertizat regimul sirian să nu utilieze arme chimice, exprimând „scepticismul" în legătură cu informaţiile privind utilizarea de către insurgenţii sirieni a unor arme de acest fel, arată Mediafax.

Discursul ţinut de Netanyahu a apreciat susţinerea pe care SUA continuă să o ofere şi a reamintit datoria Israelului de a se apăra, iar şi iar, împotriva oricărei ameninţări.